skip to Main Content
0709 49 40 36 info@essentialtherapy.se

Terapeutisk yoga för dig…

som vill möta dig själv. Du får möjlighet att gå djupare för att balansera dina obalanser, fysiska, mentala eller emotionella. Jag vägleder dig holistiskt, för att förena din kropp och din själ.

Till grund för den terapeutiska yogan, använder jag en anamnes, ett frågeformulär, kring din nuvarande fysiska, mentala och emotionella hälsostatus. Utifrån dina och övriga deltagares behov, skapar jag kursens yogaprogram. Utrymme finns vid behov av personliga anpassningar och jag vägleder dig genom varje pass, fysiskt och mentalt.
Den terapeutiska yogan har sin bas i Hatha Yoga, vilket bland annat innebär att den följer naturens cykler. Detta innebär att övningarna blir mer rörliga och aktiva under terminens gång allt eftersom naturen vaknar till liv och ljuset återvänder.

Vid varje tillfälle, som är 1 1/2 h, kommer vi djupare och närmare en bestående naturlig balansering av din hälsa.

Pris kurs 1:  1700 kr  för 10 veckor

Pris kurs 2:  900 kr för 5 veckor

Här finner du kurstider

Yoga för kvinnan – en kombination av samtal och yoga kring olika tema som berör. Upplägget för varje tillfälle är först en stund där vi samtalar kring dagens ämne och gör sedan yoga och meditation. Temat är övergripande för hela kursen och inför varje gång får du veta vad vi ska samtala om, för att du ska ha möjlighet att fundera kring ämnet och ha med dig eventuella tankar.

Kursen är upplagd på 5 tillfällen á 1,5 h.

  1. Fysisk hälsa – Kost, träning, hormoner
  2. Mental hälsa – kommunikation och relationer
  3. Livspusslet – kvinnan, moderskapet, gudinnan och amazonen
  4. Sexuell hälsa – den friska sexualiteten
  5. Den moderna kvinnan – urkraften, arvet, befrielsen och frihet

Pris: 900 kr

Här finner du kurstider

En kurs för dig som önskar expandera styrkan inifrån med hjälp av andning och fokus, för att få en starkare kropp och ett mer fokuserat sinne.

Kursens upplägg ger dig verktyg för att fokusera din styrka, både fysiskt och mentalt. Genom samtal, yoga och meditation får du möjlighet att öka kunskapen om din kropp som helhet, för att bli starkare och friskare. Det kan leda till att din prestation i såväl mentala som fysiska sammanhang ökar med en mer balanserad energi. Det kan vara ett krävande jobb, i relationer och/eller för att optimera resultaten i din övriga träning, som löpning, styrketräning eller dans.

Kursen upplagd på 5 tillfälle á 2 h

 

Pris: 900 kr

ChakraYoga – (steg 1)

Genom att få de fördjupade kunskaperna inom den yogiska filosofin, kan yogan ge dig verktygen att möta livet ur nya perspektiv.
ChakraYogan ger dig förutsättningar att må bättre på jobbet, i relationer och i förhållande till dig själv.

Kursens upplägg förmedlar yogaövningar för att balansera kropp och sinne på ett enkelt sätt. Vi samtalar även om livets olika teman. Du får med dig tankar att reflektera kring till nästa tillfälle.

Pris: 900 kr

En kurs för dig som vill lära dig mer om vårt hormonella system. Vi styrs av våra hormoner, vissa mer och andra mindre. De påverkar oss fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Vid stress av olika anledningar kommer det hormonella systemet i otakt och vi behöver ge kroppen förutsättningar för att balansera sig själv igen.

Den hormonella obalansen kan visa sig på många olika sätt och vid varje tillfälle fördjupar vi oss i olika delar av det hormonella systemet. Obalanser som diabetes, sköldkörtelbesvär (hypotyreos), binjureutmattning, allmän trötthet, sömnsvårigheter, nedsatt immunförsvar, smärtsamma menstruationer, PMS, PCOS, övergångsbesvär, inkontinens etc.

HormonYogakursens upplägg har en teoretisk del för att öka kunskaperna om våra hormoner och hur vårt hormonella system visar symptom på obalanser. Den har också en praktisk del där vi får yogaövningar och andra råd om hur vi kan balansera och optimera kroppens hormonella funktioner.

Essential Therapys hormonyoga rekommenderas inte för:

överproduktiv sköldkörtel (Hypertyreos), hormonellt betingad bröstcancer, stora myom, endometrios, livmodertumör, gravida.

Pris: 900 kr

Back To Top