skip to Main Content
0709 49 40 36 info@essentialtherapy.se

Jeanne Johansson

Essential TherapyMin bakgrund
Året var 2002. Jag stod inför en livskris då jag insåg att det liv jag levde inte var hållbart. Min hälsa gick i en nedåtgående spiral och jag kände att om jag fortsatte så skulle jag på sikt få allvarliga konsekvenser.

Jag tog hjälp, ändrade min kost och började träna. Jag märkte snabbt resultat och det ledde till att jag blev aktiv i en förening och började arbeta ideellt som Styrketräningsinstruktör. Samtidigt blev jag headhuntad av ett företag och blev där Fitnessprofil för deras verksamhet. Den negativa hälsospiralen var bruten.
2009 gick jag min första utbildning till Holistic Lifestyle Coach steg 1 och året efter 2010 gick jag Holistic Lifestyle Coach steg 2. Under kurserna, som är grundade av Paul Chek i USA, arbetade vi med helheten, kropp, sinne och själ och den mentala/spirituella delen av hälsan fick en viktig plats för mig. Personligen förstod jag att om jag skulle må så optimalt som möjligt, var jag tvungen att dyka ner i mitt emotionella bagage. Jag började gå i samtalsterapi. Jag djupdök i medberoende, övergrepp, gränslösa och självdestruktiva beteenden, dåliga relationer och en längtan efter att bli sedd.

2011 insåg jag vilken enorm effekt samtalsterapi hade haft för mig och jag påbörjade en Holistisk Djupgående Terapi utbildning till Dybdeterapeut vid institutet för Dybdeterapi i Århus Danmark. Valet att läsa till Dybdeterapeut var åter min grundtanke att vi måste arbeta med helheten. Jag utbildade mig inom samtalstekniker, kroppsterapier och även inom den spirituella delen av hälsan, gemensamma faktorer med Holistic Lifestyle Coach utbildningarna. 2013 tog jag min examen.

2014 började jag intressera mig mer och mer hur jag kunde arbeta med energier och jag började utbilda mig till Energiolog. Här fick jag nya begrepp som jag kunde applicera på min egen holistiska hälsoresa och inte minst använda för att optimera andra människors hälsoresa. Genom energiologin fick jag kunskaper att analysera grundorsaker till problem och obalanser och därtill verktyg att balansera och optimera människor fysiskt, mentalt och emotionellt.

Efter några år av arbete med människan fysiskt, mentalt och emotionellt, fann jag en pusselbit som ständigt återkom i mina klienters dåliga mående. Många led av hormonella obalanser. Alltifrån utbrändhet till klimakteriebesvär och PMS.
Våren 2018 valde jag därför att utbilda mig till Hormonterapeut, kunskaper jag använder både i enskilda terapier och inom yoga.

Parallellt med min personliga hälsoresa, valde jag att byta karriär och 2006 var jag utbildad Grundskollärare inom Naturvetenskap och pedagogik.

Grundskollärarutbildningen har jag haft stor glädje av inom min verksamhet. Genom mina pedagogiska kunskaper har jag funnit många vägar att undervisa och utbilda mina klienter utifrån deras bakgrund och förkunskaper.

2011 startade jag mitt företag och har sedan dess undervisat människor i behov att få kunskaper om sig själva enskilt och i grupp. Jag har använt mig av Yoga, Dans och funktionell träning utöver de enskilda terapierna.

Jag har också arbetat med stresshantering inom företag och kommuner. Detta genom föreläsningar, workshops samt längre projekt med att optimera personalhälsan genom träning, kostråd och mental träning. På senare år har även mina erfarenheter som verksam lärare i 15 år, gett mig förmånen att få stötta personal inom skolan.

Back To Top