skip to Main Content
0709 49 40 36 info@essentialtherapy.se
Att Ge Plats För Utveckling

Att ge plats för utveckling

Det är något väldigt vackert med att följa med i det som sker. Att låta idéerna flöda fritt utan kritik, omvandlas till något konkret att agera efter och att låta saker få lämna sin plats när det fyllt sitt syfte. Att vara närvarande och att inse att alla stadier fyller ett viktigt syfte för utveckling.

För mig känns det naturligt att dra kopplingen till naturen eftersom allt levande består av samma grundmaterial – kol, väte, syre till största delen i olika sammansättningar. Varje årstid har sitt unika syfte. Våren – energi som väcker till liv, växtkraft. Sommarens värme som ger extra energi i form av dagsljus – naturen flödar av gåvor och laddar upp inför svalare och mörkare tider. Hösten som mjukt bladen som fångat in all energi att få de vackraste färgerna innan de sakta singlar ner mot marken. Vintern – som lägger ett täcke av mörker och kyla för att vila inför nästa cykel.

Just nu upplever jag ett starkt behov av eftertanke hos många. Idag premieras de som hörs och syns mest. Det är de som får mest plats i media. Det är de som vinner röster. De som kan skapa sensationer och ännu mer aktivitet. Mycket ifrågasätts. Mycket funderas kring. Många talar utan eftertanke. Många kämpar kvar i den aktiva delen av cykeln i stället för att stanna, låta bladen falla och vila en stund under täcket. Kanske är det rädslan som gör det. Rädslan över att bli glömd, att försvinna ur bekräftelsens energifält. Att komma utanför och bli ensam. Eller kanske är det rädslan att möta sina egna tankar, sin egna sanning, sina egna värderingar. Oavsett får allt olika konsekvenser.

Det är samtidigt en ny tid som är här. En ny tid som också kräver stor uppmärksamhet och eftertanke. Uppmärksamhet vad som ifrågasätts och till vad. Eftertanke kring val och konsekvenser. Vilka värderingar som är viktiga och vad det får för konsekvenser.

Idag fastnade jag kring ORDENs betydelse. Orden som idag får så stor plats. Ofta mycket större plats än det som finns mellan orden – det tysta, eftertänksamma stora. Ordens betydelse kan vi slå upp i uppslagsverk. Men inte ens där finns en fast betydelse och har många synonymer och betydelser. Ett försök att få struktur som jag ser det, ett försök att konkretisera men ändå så litet. För vad betyder orden vi bär med oss? Är det vad andra har lärt oss att det betyder eller är det vad vi själva lagt för värdering i dem? Kan orden någonsin bli objektiva och anses som fakta? Eller kommer de för all tid att bara vara en subjektiv beskrivning av vår egen sanning/verklighet?

En bild säger mer än tusen ord sägs det. En känsla kan säga mer än miljoner ord. För mig talar hjärtat till oss långt bortom ord. Det blir så mycket större än allt vi kan beskriva och samtidigt så mycket enklare i sin kommunikation. Hjärtats kommunikation är rak, inte invaderad av känslor och ord. Hjärtats kommunikation är ren kärlek. Det är porten till själens obegränsade värld. För mig är de vackraste mötena bortom orden, längre in, en kommunikation mellan två hjärtan. En kommunikation som förstärks av en närvarande blick. Den kommunikationen skriker inte, fördömer andra, trycker ner den andras röst. Den kommunikationen förstärker, lyfter, omfamnar. Den kommunikationen ser inte andra som fiender och konkurrenter. Den kommunikationen förenar och för samman allt till ett.

Samhället behöver mer hjärtlig kommunikation. Mer närvaro. Mer stillhet. Mer eftertanke. Mer kärlek. Låt oss hjälpas åt. För det börjar med dig och mig. Här och nu.

//Namaste Jeanne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top